29 серпня Теребовлянська та Гуляйпільська громади підписали Меморандум про муніципальне співробітництво.

Начальник Гуляйпільської міської військової адміністрації Сергій Ярмак завітав до Теребовлянської міської ради. Під час візиту партнери обмінялися досвідом, поділилися проєктами та напрацюваннями.

На сьогодні Гуляйполе, центр громади – прифронтове місто в Запорізькій області. Гуляйпільська міська громада живе на лінії розмежування. Місто, як і громада, щодня стикається з жорстокими обстрілами з боку російської армії, яка розташована всього за шість кілометрів. Використовуючи своє озброєння, окупанти не залишають у спокої місцевих мешканців. Попри небезпеку, у Гуляйпільській громаді продовжують жити 2400 людей, які не здаються перед обличчям війни (станом на 2020 рік у громаді проживали 19,5 тис. мешканців). А тому розповідь Сергія Ярмака про життя на межі виживання викликала у працівників Теребовлянської міської ради хвилюючі почуття та емоції, щире співпереживання. Історії з реального життя в умовах війни – це свідчення того, що навіть у найскладніших умовах людський дух здатен залишатися незламним.

«Поки що ми обмінялися досвідом, що було реалізовано у напрямку розвитку населених пунктів до повномасштабного вторгнення. Ми поділилися своїми напрацюваннями, поцікавилися проєктами громади-партнера. Також обговорили актуальні питання сьогодення. Проте розуміємо, що зараз війна. Половина Гуляйпільської громади знаходиться під окупацією, інша – підконтрольна Україні, але щодня обстрілюється ворогом. Проте ми віримо, що переможемо, виженемо окупанта з нашої землі і повернемо всі кордони 1991 року. Відтак будемо співпрацювати та розвивати наші громади. Наші спільні успіхи ще попереду», – зазначив Теребовлянський міський голова Олег Продан.

Зі свого боку Сергій Ярмак побажав теребовлянцям цінувати наших воїнів, адже ця перемога дається нам непросто, спокій та кожен день життя. Бо гуляйпільці на своїй шкірі відчули та продовжують відчувати, що таке війна та що несе з собою «російський світ».