З метою підвищення рівня знань посадових осіб Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та підпорядкованих підрозділів щодо заходів кібергігієни, а також забезпечення кіберзахисту та запобігання інцидентам кібербезпеки у відомчій інформаційно-комунікаційній системі, для тернопільських рятувальників організували спеціальне навчання.

Цей захід відбувся за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF) і мав на меті підвищити обізнаність працівників про основні принципи кібербезпеки у сучасному цифровому світі.

До присутніх в режимі онлайн звернувся заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш, який наголосив на важливості такого навчання.

Учасники семінару розглянули низку актуальних питань, що стосуються кібербезпеки та кібергігієни. Чимало уваги приділили поняттю діджиталізації життя та чому кіберризики набули такого значення в нашому повсякденному житті. Також було обговорено основні компоненти кібербезпеки, роз’яснено важливість дотримання кібергігієни та основних правил, які допоможуть запобігти небажаним інцидентам

Семінар завершився активним обговоренням актуальних питань, а також відповідями на запитання учасників. Цей захід став важливим кроком у підвищенні кібербезпеки серед рятувальників, забезпечуючи їхню готовність до викликів сучасного цифрового світу.