У парку «Соснина» відбувся благодійний захід «Велична і свята, моя ти Україно!» з нагоди відзначення 33 річниці Дня Незалежності України, Дня громади та 875-річчя від першої писемної згадки про місто Шумськ.

Міський голова вручив відзнаки «Почесний громадянин Шумської міської територіальної громади» (посмертно) рідним захисників. Звання присвоїли на засіданні сесії міської ради 16 військовослужбовцям: Леоніду Навроцькому, Олександру Марковцію, Володимиру Омельчуку, Борису Гальчуку, Олегу Підгородецькому, Володимиру Шліхті, Микиті Бєлякову, Юрію Палію, Володимиру Волочнюку, Миколі Урбанському, Івану Педоренку, Едуарду Хатмулліну, Олександру Грицюку, Миколі Гвоздяру, Миколі Пичулюку, Петру Петруку.

У серпні 2023 року відповідне звання (посмертно) було присвоєно 34 Героям з Шумської громади.

Вадим Боярський висловив вдячність усім, хто, невтомно продовжує роботу і своєю діяльністю поступово, але неухильно, змінює державу. Слова підтримки звучали для родин зниклих безвісти військовослужбовців та сімей, у яких рідні перебувають у полоні. Вручив подяки військовослужбовцям, які здійснюють вагомий внесок у наближення довгоочікуваної перемоги для України.

Почесну відзнаку головнокомандувача ЗСУ – орден «Золотий хрест» вручили солдату Михайлу Бондаруку.

Присутні мали змогу долучитися до благодійного ярмарку на підтримку захисників з Шумщини. Представники волонтерських осередків та громадські організації пропонували відвідувачам придбати смаколики, вироби ручної роботи, послуги аквагриму, а усі виручені кошти спрямують на оголошені збори на придбання та ремонт техніки.

На запрошення міської ради з благодійним концертом виступив український рок-гурт KOZAK SYSTEM. Колектив представив культурно-просвітницьку патріотичну програму, оскільки окрім пісень зі сцени лунали заклики до підтримки українських воїнів. Головним гаслом якого було «Ти, або в ЗСУ, або для ЗСУ».