Вчора, 3 липня, під час патрулювання на території обслуговування, поліцейські зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху.

Спілкуючись з 44-річним водієм, інспектори виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердив і прилад Drager.

Під час складання протоколу за п’яне водіння, чоловік запропонував поліцейським 50 євро, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Бережанського відділу поліції для документування спроби дати хабар.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Крім того, на водія складено протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішенням суду йому загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та можливе позбавлення права керування транспортними засобами.

Поліція закликає водіїв не сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння, а також не намагатися уникнути відповідальності за допомогою хабарів.