Дві жительки Тернопільщини стали жертвами шахраїв, втративши загалом 30 тисяч гривень. Жінки хотіли допомогти своїм подругам, але потрапили у поширену пастку аферистів.

Зі слів потерпілих, до них у соціальних мережах надійшли повідомлення від знайомих, які просили терміново позичити гроші. Суми були різними – від 5 до 13 тисяч гривень. Не зволікаючи, жінки поспішили допомогти та переказали кошти на банківські рахунки, вказані в повідомленнях.

Лише за деякий час стало відомо, що акаунти подруг зламали шахраї. Зловмисники, отримавши доступ до профілів, використовували їх для розсилання подібних повідомлень з проханням про позичку.

Слідчі поліції за даним фактом шахрайства відкрили кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Наразі тривають заходи з розкриття злочинів та встановлення осіб, причетних до нього.

Поліція закликає громадян бути пильними та не переказувати кошти незнайомцям, навіть якщо вони просять про допомогу від імені ваших знайомих. Перевірте достовірність інформації, зв’язавшись з людиною особисто або за іншим, відомим вам каналом зв’язку.