Днями в Головному управлінні ДСНС України у Тернопільській області провели чергове навчання для керівного складу підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів. Метою заходу було надати учасникам технічні та практичні знання, підвищити їх навички та компетенцію в проведенні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Під час теоретичної частини учасники розглянули питання вдосконалення порядку організації реагування на надзвичайні ситуації та небезпечні події. Особливу увагу приділили реагуванню на ситуації, що виникають внаслідок збройної агресії, порядку взаємодії та оперативного реагування під час масованих обстрілів.

Практичні заняття включали вивчення тактичних можливостей і комплексного застосування основної та спеціальної техніки під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій. Зокрема, автодрабин, автомобілів повітряно-пінного гасіння, пожежних насосних та насосно-рукавних станцій, автомобілів рукавних та автомобілів мобільної оперативної групи тощо.

Присутні ознайомились з тактичними можливостями та принципами роботи аварійно-рятувального обладнання, яким укомплектовано спеціальну аварійно-рятувальну машину важкого типу на базі MAN, а також системою пожежогасіння типу “Кобра”. Вивчили можливості апарату плазмового різання та комунікаційно-фіксувального відеоприладу для дослідження порожнеч у зруйнованих будівлях і пошукового набору “Детектор життя”. Розглянули практичні аспекти залучення до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій безпілотних літальних апаратів.

Обговорили порядок формування та залучення особового складу й техніки підпорядкованих підрозділів Головного управління, які входять до Міжрегіонального спеціалізованого зведеного загону №1 (для реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з повенями і паводками) та зведеного загону для гасіння складних пожеж, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, аварій, катастроф та стихійного лиха.

На завершення відбулося підбиття підсумків, обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення.