Ще одна родина на Тернопільщині постраждала від домашнього насильства. Жінка з Чортківського району звернулася до правоохоронців із заявою про побиття чоловіком. Як з’ясувалося, це далеко не перший випадок, коли чоловік піднімав руку на дружину.

Незважаючи на те, що раніше поліція вже складала на нього адміністративні протоколи та виносила термінові заборонні приписи, чоловік продовжував ігнорувати закон і знущатися над дружиною. Ситуація загострилася, коли під час чергової сварки він завдав жінці тілесних ушкоджень.

Поліцейські, які прибули на місце події, задокументували всі сліди насильства та розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Наразі вирішується питання про оголошення чоловіку підозри та обрання запобіжного заходу.

Цей випадок ще раз підтверджує, що проблема домашнього насильства є гострою і потребує негайного вирішення. На жаль, багато жінок терплять знущання роками, боячись осуду суспільства або погроз чоловіків. Важливо розуміти, що домашнє насильство – це не норма, і кожна людина має право на безпечне життя.

Якщо ви або хтось із ваших знайомих стикається з домашнім насильством, не мовчіть! Зверніться за допомогою до правоохоронних органів, соціальних служб або гарячої лінії з попередження домашнього насильства. Пам’ятайте, ви не самотні, і є люди, які готові вам допомогти.