Мешканець Чортківського району, який минулого року налякав усе місто погрозами підірвати будівлю поліції, отримав вирок. Суд призначив йому чотири роки позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року чоловік зателефонував на лінію 102 та повідомив про замінування Головного управління Національної поліції. Через це довелося евакуювати співробітників і провести тривалі обшуки будівлі, які, на щастя, не виявили жодних вибухових пристроїв. Кожен такий виїзд обходиться бюджету в кругленьку суму – близько 50-60 тисяч гривень.

Слідчі швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився чоловік, який вже мав судимість за подібний злочин. Кілька років тому він також повідомляв про мінування, через що отримав умовний термін.

На суді чоловік намагався перекласти всю вину на свою дружину та «слабку нервову систему». Проте суд врахував усі обставини справи, зокрема й те, що злочин було скоєно в стані алкогольного сп’яніння, і призначив винуватцю реальний термін ув’язнення. Крім того, з нього стягнули кошти за проведення судової експертизи.