У селі Вільхівчик Гусятинської громади Тернопільської області трапилася екологічна катастрофа: у річці Збруч, яка протікає через населений пункт, загинула велика кількість мальків та дорослої риби.

Про масову загибель риби до поліції повідомила староста села. За її словами, на березі річки Збруч було виявлено загиблу рибу, а поблизу водойми немає жодних підприємств, які могли б спричинити цю ситуацію через викиди.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції, а також представники екологічної інспекції, рибного господарства та територіального підрозділу Держпродспоживслужби. Фахівці взяли взірці води для проведення дослідження та з’ясування причин загибелі риби.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 242 Кримінального кодексу України – порушення правил охорони вод. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років.

Наразі причини загибелі риби невідомі. Фахівці проводять дослідження, щоб з’ясувати, чи могла вона статися через отруєння води чи інші екологічні фактори.