Співробітники Кременецької окружної прокуратури розслідують масштабну корупційну схему, організовану посадовцями органів місцевого самоврядування Кременецького району.

За даними слідства, чиновники вимагали від підприємців гроші та подарунки за надання послуг, що входять до їхніх обов’язків, зокрема, за сприяння у веденні бізнесу.

Один з підприємців, який постраждав від дій корупціонерів, мав передати їм паливо, подарункові сертифікати та гроші для того, щоб міська рада зарахувала вартість виконаних ним ремонтних робіт в орендованому приміщенні в рахунок орендної плати.

23 липня правоохоронці затримали одного з посадовців під час отримання чергового хабара – подарункового сертифікату на 25 тисяч гривень. Загалом він отримав від підприємця подарунків на суму понад 50 тисяч гривень.

Зловмиснику повідомили про підозру у прийнятті неправомірної вигоди. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави та відсторонив від посади.

Крім того, підозру у цій справі оголосили ще трьом особам: заступнику міського голови, старості та керівнику комунального підприємства. Їм також інкримінують отримання неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до цієї схеми осіб та вживають заходів для відшкодування завданих збитків.