Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру губернатору Тверської області рф у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, губернатор та голова уряду Тверської області щонайменше з 16 серпня 2022 року по 3 травня 2024 року, умисно здійснював фінансове та матеріальне забезпечення військовослужбовців збройних сил рф, які беруть участь у бойових діях на території України.

16 серпня 2022 року губернатор Тверської області особисто відвідав тимчасово окупований м. Бердянськ Запорізької області, де з головою окупаційної адміністрації Бердянського району підписав так звану угоду про співробітництво між Тверською областю й Бердянським районом. У рамках даної угоди, відбувалась підготовка до проведення так званого референдуму по приєднанню до російської федерації.

У квітні 2023 року губернатор знову приїхав на тимчасово окуповану територію Запорізької області, в зону проведення бойових дій, й передав військовослужбовцям збройних сил рф, які входять до складу танкового батальйону «Волга», матеріально-технічні засоби, амуніцію, інструменти й техніку, а також автомобіль для виконання бойових завдань проти сил оборони України.

За його дорученнями військові рф неодноразово забезпечувались одягом, медикаментами, генераторами, одноразовими виплатами.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в області.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури