З нагоди Дня Бучача відбувся марафон благодійних подій, скерованих на допомогу ЗСУ.
За місто і його жителів та мир в Україні молилися на святій Літургії у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Програма передбачала широкий перелік різноманітних заходів, бучачани та гості міста могли пожертвувати кошти на підтримку ЗСУ у спеціальні скриньки.

На Алеї Слави освятили банер полеглому воїну Руслану Петрику та відслужили подячну панахиду за нашими захисниками.

У міському сквері працівники культури та аматори підготували концертну програму «Люблю Тебе, мій рідний Бучач».

Вітальні слова присутнім засилав міський голова Віталій Фреяк. Хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих за Україну, серед яких, на превеликий сум, є й чимало наших земляків.

Звання «Почесний громадянин Бучацької громади» присвоєно Василю Бабалі, відзнакою Бучацького міського голови «Кров за Україну» посмертно нагороджено 27 Героїв-захисників нашої громади. Низький уклін нашим янголам, вони назавжди у наших серцях та у нашій памʼяті.

На стадіоні «Колос» відбувся товариський матч між ФК «Колос» (Бучач) та ФК «Сокіл» (Велика Березовиця), гра закінчилася з рахунком 2:1 на користь «Колоса».

Серед спортивних – гра «Петанк», рухливі естафети, дартс.

Паралельно протягом дня працювали тематичні виставкові галереї, екскурсії містом, які проводили працівники музею, були й розваги для найменших.

«Родзинкою» вечора став благодійний концерт та аукціон від гостей міста.

Лоти для аукціону передали наші воїни – брати Вайди з Підзамочка. Виручені кошти з аукціону будуть направлені на потреби військових у частину, де проходять службу брати-захисники.