Учора, 30 червня, у селищі Нагірянка біля памʼятника Тарасу Шевченку відбулося відкриття Алеї памʼяті Героїв Нагірянської громади.

Розпочався захід із спільного виконання Державного Гімну України. Після цього всечесні отці відправили панахиду за загиблими Героями та освятили памʼятне місце.

Присутні не могли стримувати сліз. Перед очима – світлини тринадцяти їх земляків, які за наш з вами спокій та мир в Україні заплатили найдорожчу ціну – віддали своє життя. Обрані Богом, тепер вони стали у Нього на чатах, тримаючи вись над рідним краєм.

Дуже символічно, що сьогоднішнє відкриття Алеї памʼяті Героїв Нагірянської громади співпало із 117-річчям від Дня народження генерала-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Ми шануємо і вклоняємося подвигу кожного Героя, хто поклав на вівтар Вітчизни найдорожче – своє життя,- зазначила у своєму виступі начальниця відділу з гуманітарних питань, заслужена діячка мистецтв України Галина Чайківська.

Щирі співчуття родинам загиблих воїнів та слова великої вдячності Героям за жертовність і неоціненний внесок у боротьбу за волю України прозвучали також з уст депутата Тернопільської обласної ради, директора ПАП «Ягільниця-В» Василя Висоцького та голови громади Ігоря Кіндрата. Від родин загиблих захисників слово мала Ольга Барна, дружина загиблого Героя Олега Барни.

Минатиме час. Закінчиться війна. Україна відродиться з руїн. Але незмінним залишиться одне – наша безмежна вдячність та шана полеглим Захисникам, завдяки яким ми маємо можливість жити.