Протягом вихідних днів 13-14 липня на території Бережанська міська рада фахівці відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Тернопільське районне управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області проводили профілактичну роботу серед населення з метою запобігання нещасним випадкам на водних об’єктах а також попередження виникнення пожеж у природних екосистемах та на територіях лісового фонду.

Біля водойм відпочивальникам вкотре наголосили на необхідності дотримання основних безпекових правил та купатися лише у відвединих для цього місцях.

Лісокористувачам Бережанського лісництва нагадали основні правила пожежної безпеки в лісах України а також зауважили що усі наявні засоби для цілей пожежогасіння та техніка повинні зберігатися у справному технічному стані.

Проведено моніторинг стану пожежної безпеки у природніх екосистемах на території Бережанської громади за допомогою БПЛА та наголошено людям про заборону самовільного випалювання сухої рослинності і її залишків за що передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.