20 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) отримала Тернопільська обласна клінічна лікарня від благодійників з канадського міста Ванкувер. Це вже не перша допомога від канадських друзів: з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну фонд “Кленова Надія” надав медичної допомоги на суму понад 25 мільйонів канадських доларів.

Цього разу ми привезли 230 апаратів ШВЛ, і дуже тішимося, що саме зараз покриваємо захід України, адже зазвичай вся наша допомога йде у зону прифронтових дій“, – зазначила співзасновниця фонду “Кленова Надія” Світлана Комінко.

За її словами, подаровані апарати – це портативні CPAP-системи, які дозволяють контролювати стан пацієнтів у післяопераційний період. Їх використовуватимуть у відділеннях інтенсивної терапії, кардіохірургії та трансплантології, а також у відділенні інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії.

Тернопільська обласна клінічна лікарня має налагоджену співпрацю з канадськими друзями, які регулярно надають благодійну допомогу у вигляді розхідників та медичних матеріалів для наших пацієнтів“, – підкреслив генеральний директор лікарні Василь Бліхар.

Він висловив щиру подяку канадському уряду та благодійній організації “Кленова Надія” за необхідну допомогу та наголосив на важливості подальшої співпраці між Україною та Канадою.