2 червня 2024 року учні Тернопільської спеціалізованої школи №3 відвідали Головне управління Національної поліції в Тернопільській області. Ця екскурсія стала частиною профілактичних заходів, які проводять правоохоронці для забезпечення безпечних канікул для дітей.

Під час екскурсії школярі мали змогу поспостерігати за роботою операторів спецлінії 102. Вони побачили, як приймаються дзвінки від громадян, яким потрібна допомога, та як завдяки сучасному технічному обладнанню поліцейські наряди швидко направляються на місце події.

Діти ознайомилися з системою відеонагляду, правоохоронці продемонстрували, як ця система допомагає розшукувати зловмисників, транспортні засоби та безвісти зниклих людей.

Також дітлахи поспілкувалися з ювенальними поліцейськими: вони нагадали школярам про основні правила безпечного відпочинку на воді та біля водоймищ, а також підкреслили важливість дотримання правил дорожнього руху.
Ювенальні поліцейські також нагадали юним жителям основні правила безпечного відпочинку на воді й біля водоймищ, наголосили на необхідності дотримання правил дорожнього руху.

Школярі подякували працівникам поліції за пізнавальну екскурсію й за можливість ближче познайомитися з щоденною роботою правоохоронців.