Співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області спільно зі співробітниками СБУ та за силової підтримки спецпризначенців викрили злочинну групу, яка займалася продажем психотропних речовин та канабісу на території регіону.

Зловмисники, очолювані 20-річним уродженцем Луганської області, організували масштабний онлайн-магазин заборонених речовин у соціальній мережі Telegram. Закуповуючи психотропи гуртовими партіями, вони реалізовували їх через мережу, щотижня змінюючи місце проживання, щоб уникнути викриття.

П’ятеро спільників “бізнесмена” допомагали йому у цій злочинній діяльності. Вони відповідали за отримання товару, його фасування, пошук покупців та реалізацію наркотиків. Замовлення відправляли поштою, а розрахунок отримували у криптовалюті.

Під час проведених одночасних обшуків у помешканнях фігурантів було вилучено майже 10 кілограмів психотропних речовин “Альфа-PVР” та амфетаміну, а також наркотичний засіб “канабіс”. Окрім цього, правоохоронці вилучили 100 тисяч гривень готівки, мобільні телефони, “чорнові” записи та інші речові докази злочинної діяльності. Орієнтовна вартість вилученого на “чорному ринку” становить близько 10 мільйонів гривень.

Організатора та двох його спільників затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за частиною 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до десяти років в’язниці з конфіскацією майна“, – зазначив начальник УБН в Тернопільській області Михайло Димида.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників злочинного угруповання. Триває досудове розслідування.розслідування.