На залізничному вокзалі у селищі Підволочиськ, 6 червня, стартує фотовиставка “Час вийти на світло”. У фокусі виставки – художні портрети й історії 10 людей з інвалідністю Івано-Франківщини, Черкащини та Тернопільщини.

Організатором фотовиставки є громадська спілка “Ліга Сильних” у партнерстві з “Укрзалізницею”. Виставка є однією зі складових загальноукраїнської інформаційної кампанії “Час вийти на світло”. Як свідчать дані національного соціологічного дослідження про сприйняття людей з інвалідністю, 50% українців рідко або майже ніколи не бачать людей з інвалідністю у повсякденному житті. Причиною цьому є не лише фізичні бар’єри. Щоб мотивувати людей з інвалідністю приймати й проявляти себе та брати активну участь у реалізації своїх прав, вирішили провести інформаційну кампанію.

Композиція світлин побудована на грі світла й тіней. Такий вибір зробили невипадково – головна ідея виставки полягає у тому, щоб мотивувати людей з інвалідністю та їх рідних приймати себе, долати внутрішні бар’єри та голосно говорити про свої потреби й права.

Окрім фотовиставки, кампанія включатиме серію відеоісторій від героїв, що будуть розміщені на YouTube-каналі Ліги Сильних. Запрошуємо відвідати відкриття виставки, щоб дізнатись більше про її героїв та розповісти про неї своїм читачам та глядачам.

Фотовиставка відбудеться у межах проєкту Empower Ukraine. Він спрямований на покращення умов життя для людей з інвалідністю та інших вразливих верств населення у Тернопільській, Черкаській та Івано-Франківській областях. У межах проєкту передбачене навчання для медичних працівників, адвокація та безпосереднє надання гуманітарної допомоги. Загалом допомогою проєкту скористаються понад 9 тисяч людей.

Час відкриття: 6 червня о 13:00 год.