Слідчі Національної поліції Тернопільської області завершили розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо директора одного з хмельницьких приватних підприємств, якого підозрюють у привласненні 3,2 млн грн під час ремонту військового містечка у Львівській області.

Чоловіку інкримінують ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що у 2023 році фігурант, уклавши договір з квартирно-експлуатаційним відділом м. Тернополя на капітальний ремонт військового містечка, не виконав умови договору в повному обсязі. Зловмисник вносив неправдиві відомості до проєктно-кошторисної документації, штучно завищуючи ринкові ціни на будівельні матеріали та вартість виконаних робіт.

Внаслідок цих махінацій йому вдалося незаконно заволодіти бюджетними коштами в сумі 3,2 мільйона гривень.

У лютому 2024 року фігуранту було оголошено про підозру у привласненні майна та службовому підробленні. Наразі обвинувальний акт у цій справі скеровано до суду.

Підприємцю загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.