27 червня відбулася зустріч, на якій обговорили деталі відкриття простору психосоціальної підтримки “Дбаю про себе” у Чорткові. Цей простір буде створено на базі КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Чортківської МР.

Метою Простору є створити сприятливе середовище для доступу до якісних та доступних послуг з психічного здоров’я, допомогти людям жити повноцінним життям у своїй громаді.

Простір “Дбаю про себе” пропонуватиме безкоштовні консультації психологів, групові заняття з подолання стресу та тривоги, психосоціальну підтримку для дітей та підлітків, інформаційні заходи з питань психічного здоров’я.

Відкриття простору очікується у вересні.

За словами заступника міського голови Чорткова Віктора Гурина, відкриття цього простору стане важливим кроком на шляху до покращення психічного здоров’я жителів громади. Догляд за собою – це фундамент психічного благополуччя, і ми прагнемо, щоб “Дбаю про себе” став не просто місцем для отримання допомоги, а й центром спілкування та підтримки для всієї громади.

Генеральна директорка ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб” Оксана Чайчук додала: “Психосоціальна підтримка – це важлива частина загального догляду за здоров’ям, яка може допомогти людям впоратися зі стресом, тривогою та іншими психічними проблемами. Війна негативно впливає на психічне здоров’я людей, і “Дбаю про себе” стане цінним ресурсом для тих, хто потребує допомоги.

Медична директорка КНП “Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги” Світлана Грабовецька зазначила: “Ми хочемо, щоб якомога більше людей знали про послуги, які пропонує простір “Дбаю про себе”, і могли отримати необхідну підтримку.