У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей в рамках Бібліотечної майстерні «Від навчання до впровадження» відбувся підсумковий тренінг з цифрової та медіаграмотності «З комп’ютером на ТИ».

Коротка передісторія події: протягом березня, квітня і травня бібліотекарі територіальних громад Тернопільської області були учасниками надзвичайно цікавих актуальних тренінгів, які проходили щотижня на базі інтернет-центру Тернопільської обласної бібліотеки для дітей. І ось, настав хвилюючий фінальний етап навчання.

Відкриття тренінгу розпочалося зі вступного слова директорки Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надії Новіцької, яка означила цифровий розвиток як один з найпріоритетніших напрямків професійного росту сучасного бібліотекаря. Вона також запросила присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

З мотиваційною промовою до учасників тренінгу звернулась Леся Гук – директорка Тернопільської обласної біблiотеки для молоді та голова Тернопільського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація». Вона розповіла про напрямки та можливості, які відкриваються перед учасниками асоціації, а також закликала приєднуватись до цікавих креативних навчань, спрямованих на вдосконалення професійних навичок, підвищення цифрової та медіаграмотності.

Про креативність у бібліотечній роботі через використання новітніх медіатехнологій для залучення аудиторії та просування бібліотечних послуг говорила під час свого виступу Катерина Шевчук – завідувачка сектору інформаційних технологій та електронних ресурсів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей. Крім того учасники тренінгу поділились першими успішними результатами навчання – продемонстрували свої роботи (оголошення, логотипи, презентації), створені з допомогою спеціальних програм.

З темою «Актуалізація та поповнення бібліотечних фондів в умовах військової агресії російської федерації» виступила завідувачка відділу комплектування і обробки літератури Марія Наконечна, а бібліотекарка Оксана Кондратович розповіла про участь книгозбірні в проєктах і програмах, які спрямовані на всебічний розвиток дитячої особистості, розкриття творчого потенціалу та створення умов для підтримки ментального здоров’я маленьких читачів.

У завершальній частині підсумкового тренінгу відбулось вручення сертифікатів про участь у тренінгу «З комп’ютером на «ТИ» від Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та Тернопільської обласної бібліотеки для дітей. Крім того завідувачка науково-методичного відділу Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Ольга Півень вручила колегам грамоти та подарунки для передачі дітям-учасникам всеукраїнських творчих конкурсів.