З 10 червня у Тернополі стартують роботи з видалення аварійних та сухостійних дерев. Це пов’язано з тим, що під час щорічних обстежень зелених насаджень було виявлено дерева, які становлять загрозу для мешканців та інфраструктури міста.

Більшість з цих дерев пошкоджені через стихійні явища або ж просто старі. Найбільше таких дерев у центрі міста, на дамбі Тернопільського ставу та вулиці Руській, де багато каштанів постраждали від каштанової молі.

В рамках акції “Екологічне відродження вулиць міста”, спрямованої на озеленення та формування стійких до несприятливих умов дерев, на місцях видалення сухостою вже висаджено близько 50 саджанців катальпи бігнонієвидної.

Комісією з оцінки стану та вартості дерев підготовлено документи на видалення 24 сухостійних каштанів на вулиці Руській та 33 каштанів на дамбі Тернопільського ставу. Ці роботи буде виконувати спеціалізована організація. Згодом на місці видалених дерев буде висаджено нові саджанці.

Міська влада просить тернополян з розумінням поставитися до цих заходів, адже вони є важливою частиною збереження та відновлення зелених насаджень міста, а також забезпечення безпеки та комфорту всіх жителів.