Рятувальники та поліцейські Чортківського району продовжують проводити профілактичні заходи з дітьми з метою попередження надзвичайних ситуацій та навчання їх правил безпечної поведінки.

13 червня, фахівці Чортківського районного управління ДСНС спільно з представниками ВП м. Бучач ГУ НП у Тернопільській області провели зустріч з вихованцями ДП «ОК Лісовий», с. Скоморохи Золотопотіцької ТГ.

Під час заходу вогнеборці розповіли про основні правила пожежної безпеки. Як запобігти виникненню пожежі, що робити у разі виявлення вогню, як правильно користуватися вогнегасником.

Обговорили дії у разі виявлення вибухонебезпечного предмету: що робити, якщо ви знайшли підозрілий предмет, до кого звертатися за допомогою.

Безпечну поведінку на водоймах: як уникнути нещасних випадків на воді, які правила потрібно дотримуватися під час купання.

Працівники Національної поліції нагадали молоді правила дорожнього руху: як правильно переходити дорогу, їздити на велосипеді, користуватися громадським транспортом.
Безпечну поведінку під час літніх канікул: як уникнути травм, нещасних випадків, злочинів.

Діти активно брали участь у заході, ставили запитання, ділилися своїми знаннями та досвідом.

Такі зустрічі є важливими для формування у дітей свідомої поведінки, розуміння правил безпеки та відповідальності за своє життя та життя інших людей.