Західний апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу Тернопільської міської ради й залишив в силі рішення суду першої інстанції про повернення державі земельної ділянки площею 10 га в гідрологічному заказнику «Серетський» вартістю понад 300 млн грн.

Нагадаємо, з державної власності незаконно вибули землі заказника «Серетський». Вони були передані до комунальної власності Тернопільської міської ради як землі сільськогосподарського призначення. Проте, оскільки вони є землями природно-заповідного фонду, то мають належати державі, відтак Тернопільська окружна прокуратура звернулась з позовом до суду.

Суд першої інстанції підтримав позицію прокурорів і повернув 10 га заказника у державну власність.

Незважаючи на подану представниками ТМР апеляційну скаргу з доводами про відсутність підстав для повернення землі у власність держави, суд апеляційної інстанції відхилив її та залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Участь у розгляді справи забезпечували прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської та Львівської обласних прокуратур.

Рішення суду вступило в законну силу.

Нагадаємо, у 2023 році прокурори Тернопільської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки площею 7 га в загальнодержавному гідрологічному заказнику «Серетський» вартістю 199 млн грн.