Днями на виконання Плану основних заходів цивільного захисту Тернопільського району на 2024 рік проведено комплексну перевірку виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту Збаразької міської об’єднаної територіальної громади.

До перевірки були залучені представники місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, евакуаційної комісії, спеціалізованих служб громади.
Захід проводився з метою надання організаційно-методичної допомоги керівному складу місцевих органів самоврядування, підприємств та установ у виконанні покладених на них завдань у сфері цивільного захисту населення і територій. Також було проведено оцінку діяльності Збаразької міської субланки Тернопільської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, цивільного захисту, стану і організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки.

Також фахівці ДСНС детально ознайомили учасників заходу із видами боєприпасів, як сучасних, так і минулих воєн. А також наголосили на алгоритму дій у разі виявлення небезпечних знахідок.

За результатами комплексної перевірки проведено підсумкову нараду, на якій наголошено на основних напрямках, що потребують доопрацювання, вказано на виявлені недоліки та надано практичні поради щодо їх швидкого та ефективного усунення.

Окрім цього, рятувальники спільно з представниками влади та поліцією провели профілактичний рейд серед місцевого населення, де вкотре наголосили на важливості дотримання елементарних правил пожежної безпеки у побуті.