Учора, 24 червня, на території Коропецької селищної громади Чортківського району відкрили Прихисток для внутрішньо переміщених осіб.

Нова будівля, розрахована на проживання людей, які через війну змушені були покинути свої домівки на сході країни, була споруджена завдяки повній реставрації недіючої поліклініки. Реставраційні роботи здійснила Благодійна організація “Благодійний фонд мув Юкрейн” спільно з партнерами.

У церемонії відкриття взяв участь перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації Михайло Демчук, який за дорученням начальника РВА Володимира Шипітка привітав нових мешканців та подякував благодійникам за їхню ініціативу та допомогу.

В такий непростий для держави час, коли триває повномасштабна війна, гостро стоїть питання з місцем тимчасового проживання для людей, які втратили свої домівки. І важливо не тільки прихистити якомога більше людей, а й забезпечити їх комфортними умовами перебування”, – підкреслив Михайло Демчук.

Під час заходу також було обговорено питання створення на території однієї з громад Чортківського району спільного надсучасного модульного центру реабілітації військових ветеранів.

Відкриття Прихистку – це ще один крок на шляху до подолання гуманітарної кризи, спричиненої війною. Ми щиро дякуємо всім, хто долучається до допомоги українцям, які постраждали від російської агресії.