Днями рятувальники відвідали літній дитячий табір, який організовано на базі тернопільського ліцею № 21. Зустріч з фахівцями ДСНС стала для дітей справжньою пригодою та можливістю познайомитися з небезпечною, але водночас важливою професією.

Рятувальники розповіли про особливості своєї роботи, про те, з якими ризиками та викликами вони стикаються щодня. Діти з цікавістю слухали про пожежогасіння, рятування людей та надання першої медичної допомоги.

Особливо захопливим для малюків стало знайомство з сучасною технікою та обладнанням, яке використовують рятувальники у своїй роботі. Діти змогли на власні очі побачити пожежні авто, аварійно-рятувальні машини та інструменти, які допомагають рятувальникам рятувати життя людей.

Найбільший фурор серед дітей справило приміряння бойового одягу бійців ДСНС. Кожен охочий мав можливість відчути себе справжнім рятувальником, одягнувши захисний шолом, куртку та штани.

А для найсміливіших дітей стала доступною й кабіна пожежного авто. Вони змогли посидіти за кермом, увімкнути сирену та відчути себе частиною рятувальної команди.

Наприкінці зустрічі рятувальники провели з дітьми інструктаж, як поводити себе у випадку виявлення небезпечних чи підозрілих предметів. Малюки отримали цінні знання та навички, які допоможуть їм у майбутньому уберегти себе та інших від небезпеки.

Зустріч з рятувальниками стала для дітей незабутньою подією, яка не лише подарувала їм позитивні емоції, але й навчила важливим правилам безпечної поведінки.