Урочистості з нагоди 55-річчя від дня заснування відбулися в обласному комунальному етнографічно-меморіальному музеї Володимира Гнатюка у селі Велеснів Чортківського району.

Музей-ювіляр, а також його працівників, привітала директорка департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації Світлана Байталюк.

Вона подякувала усім причетним до його створення, а також тим, хто сьогодні розвиває цю музейну установу, наповнює її життя новим змістом, примножує надбання попередників та береже пам’ять про славного уродженця Тернопільщини, етнографа, фольклориста, мовознавця, літературознавця, мистецтвознавця, перекладача, громадського діяча, академіка Володимира Гнатюка.

В урочистій академії взяли участь заслужений артист України, український бандурист-вокаліст, композитор, член Національної спілки кобзарів України Дмитро Губ’як, хореографічний колектив Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв (керівник Ірина Краківська), аматорські художні колективи та солісти Монастириської територіальної громади.

Фото- та відеозйомку заходу здійснило Тернопільське комунальне підприємство “Фірма “Кінодністер”.