Працівники 14 ДПРЧ 2 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Тернопільській області провели день відкритих дверей для учнів 1А класу Опорного закладу “Підгаєцька загальноосвітня школа I-III ступенів”.

Під час екскурсії школярі мали можливість ознайомитися з роботою рятувальників, побачити на власні очі сучасні зразки пожежно-рятувальної техніки, а також відчути себе справжніми героями, примірявши бойовий одяг та апарати на стисненому повітрі.

Рятувальники розповіли дітям про свою небезпечну, але важливу професію, про те, як рятувати людей від вогню та інших надзвичайних ситуацій. Школярі з цікавістю слухали розповіді, ставили багато питань, а також мали змогу на власні очі побачити, як працює рятувальна техніка.

Дуже важливо, щоб діти з раннього віку знали про роботу рятувальників та розуміли важливість цієї професії“, – кажуть рятувальники. – “Ми хочемо, щоб вони росли сміливими, відповідальними та готовими прийти на допомогу іншим“.

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини стала для дітей незабутньою подією. Вони отримали масу позитивних емоцій, дізналися багато нового про роботу рятувальників та напевно ще довго згадуватимуть цей день.