Шумська громада Тернопільської області в останню путь провела 53-річного головного сержанта Едуарда Хатмулліна, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Едуард Хатмуллін народився у місті Костянтинівка на Донеччині. З початку війни на Донбасі він активно допомагав українським військовим, а з 2014 року став одним із засновників ГО “Схід та Захід єдині”, яка об’єднувала людей з різних областей для підтримки ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Едуард Хатмуллін взяв у руки зброю і став на захист рідної країни у складі 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

30 квітня 2024 року сержант Хатмуллін загинув поблизу села Синьківка Харківської області, рятуючи поранених побратимів.

7 травня тіло загиблого Героя привезли до Шумська, де він проживав з родиною з 2022 року. Громада зустріла Едуарда Хатмулліна живим коридором, а на площі Героїв Майдану відбулася панахида.

Траурна процесія під супровід оркестру пройшла вздовж міста до Спасо-Преображенського храму, де відбулося прощання з Героєм. Едуарда Хатмулліна поховали з почестями на місцевому кладовищі.

Під час прощання рідні, друзі та побратими згадували Едуарда як мужнього, рішучого та щирого захисника України.