55-річному селищному голові та 47-річній депутатці селищної ради Тернопільської області інкриміновано службові злочини.

За даними слідства, підозрювані, будучи службовими особами, неналежно виконали свої службові обов’язки під час закупівлі опалювальних твердопаливних котлів для навчальних закладів громади.

Депутатка, відповідальна за організацію та проведення закупівель, визначила економічно невигідного переможця тендеру. Внаслідок цього було укладено договори, які завдали шкоди бюджету селищної ради на суму майже 300 000 гривень.

Селищний голова, у свою чергу, шляхом видачі офіційних документів підтвердив факт отримання котлів, які насправді не були поставлені. На підставі цих документів товари були оплачені у 2022 році на загальну суму 1 618 400 гривень.

Фактично котли були доставлені лише 2023 року, після того, як поліцейські розпочали розслідування.

55-річному посадовцю інкриміновано службове підроблення (ч. 1 ст. 366 ККУ), а 47-річній депутатці – службову недбалість (ч. 1 ст. 367 ККУ).

Підозрюваним загрожують штрафні санкції, виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.