Тернопільські слідчі оголосили про підозру керівнику однієї з найбільших в місті амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Його підозрюють у дев’яти фактах службового підроблення, пов’язаних з діяльністю лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).

Пацієнти амбулаторії зверталися до ЛКК для проведення медичних обстежень та досліджень, необхідних для призначення пенсій та виплат по інвалідності.

Розслідування показало, що з 2021 року комісія збиралася у неповному складі, а в документах зазначалася присутність усіх фахівців.

Голова ЛКК завіряв печаткою підроблені підписи лікарів та направляв усе на адресу медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

Через це пацієнти, у справах яких виявили підробку документів, змушені будуть проходити всі обстеження та комісії знову.

Керівнику амбулаторії заочно оголосили про підозру за статтею 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 2 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчі дії тривають, наразі встановлюється повне коло потерпілих.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура.