В селі Вілія урочисто відкрили алею пам’яті загиблим землякам-захисникам, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Алея розташована біля адміністративної будівлі і присвячена пам’яті Володимира Волочнюка та Олександра Дацюка, які назавжди вписали свої імена в історію громади та всієї країни.

На церемонії відкриття були присутні рідні та близькі загиблих воїнів, жителі села, представники влади та військовослужбовці. Всі разом помолилися за упокій душ загиблих та поклали квіти до меморіальних дошок.

Зі словами щирої подяки та підтримки до родин загиблих Героїв звернувся міський голова Вадим Боярський. Він також вручив подяки двом військовослужбовцям з старостинського округу, які самовіддано боронять територіальну цілісність України від російського окупанта.

Володимир Волочнюк народився 28 липня 1991 року в селі Тетильківці. 32-річний молодший сержант загинув 19 лютого 2024 року внаслідок авіаудару поблизу села Садовод Харківської області. Похований у селі Зіньки на Хмельниччині, де проживав з дружиною та дітьми.

Олександр Дацюк народився 11 травня 1999 року у селі Вілія. 22-річний старший солдат, стрілець-санітар десантно-штурмового батальйону, загинув 12 січня 2023 року поблизу села Торське Донецької області.

Відкриття алеї пам’яті стало ще одним свідченням безмежної вдячності жителів громади своїм землякам, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Їх подвиг буде вічно жити в наших серцях.

Вічна слава Героям!