У селі Велика Іловиця на Тернопільщині освятили символічну алею пам’яті загиблим у війні з Росією землякам – Сергію Грищуку та Володимиру Омельчуку.

На урочистому відкритті алеї зібралися родини та близькі загиблих воїнів, жителі села, представники влади. Присутні спільно помолилися за спокій душ полеглих та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Заступник міського голови Олександр Макаревич висловив слова глибокої подяки та щирої вдячності Сергію Грищуку та Володимиру Омельчуку за їхній героїчний вчинок. Він підкреслив, що ці мужні чоловіки назавжди вписали свої імена в історію нашої держави та громади, ставши прикладом незламності та самовідданості для майбутніх поколінь.

Сергій Грищук, народившись 15 серпня 1983 року у Великій Іловиці, з перших днів повномасштабної війни з Росією став на захист України. Маючи досвід бойових дій в зоні АТО у 2017 році, він мужньо протистояв ворогу, ризикуючи власним життям. На жаль, 3 квітня 2022 року Сергій загинув у бою за нашу свободу в селі Солодке Донецької області.

Володимир Омельчук, уродженець Великої Іловиці, народився 21 липня 1984 року. Не вагаючись, він став до лав Збройних Сил України, виконуючи важливу місію водія-санітара медичного пункту. 20 жовтня 2022 року, рятуючи життя побратимам, Володимир загинув у бою поблизу села Лиман Перший на Харківщині.

Відкриття алеї пам’яті стало символом безмежної вдячності та шани, яку жителі Великої Іловиці та всій України відчувають до своїх героїв. Їхні подвиги назавжди залишаться в наших серцях, а їхні імена – викарбувані в пам’яті.