Тернопільська завідувачка терапевтичного відділу може сісти за ґрати на термін до трьох років. Їй інкримінують службове підроблення за те, що вона внесла неправдиві дані до картки обстеження військовозобов’язаного, щоб допомогти йому отримати відстрочку від призову.

Жінка є представником територіальної позаштатної військово-лікарської комісії при Тернопільському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Слідчі вважають, що вона свідомо внесла неправдиві відомості до медичної картки, щоб штучно зробити військовозобов’язаного непридатним до військової служби.

У справі їй допомагав лікар-терапевт, який також оформив документи про тимчасову непридатність, зазначивши у висновку неіснуючий діагноз.

Незаконні дії фігурантів викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно з працівниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Кримінальне провадження щодо завідувачки вже скеровано до суду. Справу її спільника також невдовзі передадуть на розгляд.