26 травня у Тернополі відбувся одинадцятий “Науковий пікнік” на тему “Геніальність у простоті”. Цей цікавий, корисний та повчальний захід проводиться щорічно з 2013 року.

На Театральному майдані міста зібралося багато людей, як дорослих, так і дітей. Вони мали змогу ознайомитися з різними професіями, які існують сьогодні.

Звичайно, про свою роботу розповіли і рятувальники 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Тернопільській області та Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Вони продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання та спеціальну техніку.

Діти з цікавістю розглядали пожежні машини, рятувальні костюми та інші інструменти, які використовують рятувальники у своїй роботі. Вони також змогли приміряти захисні шоломи та потримати в руках вогнегасник.

Рятувальники розповіли дітям про те, як важливо дотримуватися правил пожежної безпеки, як діяти у разі пожежі та як надати першу допомогу.

“Науковий пікнік” – це чудовий спосіб для дітей дізнатися про різні професії та про те, як важливо бути відповідальними та обережними.

Дякуємо рятувальникам за те, що вони поділилися з дітьми своїм досвідом та знаннями!