52-річна тернополянка протягом року вкладала свої кошти у сумнівні “фінансові операції”, обіцяні високим “заробітком” в інтернеті. Внаслідок цього жінка втратила 320 000 гривень.

Жінка знайшла оголошення про “інвестиції” в брокерську компанію в інтернеті. “Інвесторам” пропонували робити ставки, а у випадку виграшу, їм обіцяли повернути кошти з відсотками.

Потерпіла, вірячи в легкі гроші, протягом року перераховувала кошти на різні “фінансові операції”. Деякі з них дійсно виявилися успішними, що й заспокоїло пильність жінки.

Згодом “інвестор” зателефонував їй і запевнив, що для отримання ще більшого “заробітку” їй необхідно переслати ще 25 000 гривень. Жінка, маючи лише 5 000 гривень, повідомила про це “інвестору”.

Тернопільські правоохоронці, дізнавшись про ситуацію, оперативно зреагували та переконали жінку, що це – чергова шахрайська схема.

Наразі тривають оперативно-розшукові заходи, аби встановити особу зловмисника. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.