Слідчі поліції Тернопільщини оголосили підозру 36-річному чоловіку, який організував діяльність злочинного угруповання та поширював злочинний вплив на території області.

Чоловік, маючи зв’язки у злочинному середовищі, отримав статус “смотрящого” за Тернопільською областю. Він контролював дотримання “злодійських законів”, координував протиправну діяльність та відповідав за наповнення та розподіл “злодійського общака”.

Під його керівництвом група вимагала неіснуючі борги. У одного з жителів Тернополя вони вимагали 7 000 доларів США, погрожуючи фізичною розправою у разі несплати. Слідчі задокументували два факти передачі коштів вимагачам – 20 000 та 100 000 гривень відповідно.

Зловмисників було затримано, а їм оголошено підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Лідера угруповання також підозрюють за ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення в суспільстві злочинного впливу).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.