29 травня представники Тернопільського районного управління ДСНС України у Тернопільській області, сектору БПЛА та РС Головного управління ДСНС України у Тернопільській області спільно з працівниками Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області провели профілактичні заходи щодо недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах на території Малашовецького старостинського округу Тернопільської МТГ.

За допомогою безпілотних літальних апаратів було проведено моніторинг стану пожежної безпеки, що дозволило виявити потенційні небезпечні ділянки та вчасно вжити заходів щодо їх усунення.

Окремо учасники рейдової групи провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед працівників найбільшого сміттєзвалища області. Було оглянуто технічний стан первинних засобів пожежогасіння, інвентарю та технічних засобів.

З працівниками обговорено основні вимоги пожежної безпеки, зокрема під час пожежонебезпечного періоду, та алгоритми дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій чи пожеж.