Нещодавно працівники Управління боротьби з наркозлочинністю Тернопільської області викрили два факти незаконного обігу наркотичних речовин.

У першому випадку 27-річний житель Тернополя вирішив замовити наркотики через пошту. Поліцейські, отримавши оперативну інформацію, затримали чоловіка одразу після отримання посилки. У нього вилучили речовину, схожу на канабіс, яка знаходилася у пластиковій ємності. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання, пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Вилучена речовина направлена на експертизу.

Другий випадок стався в одній з колоній Тернопільщини. 39-річний ув’язнений отримав посилку з подрібненою речовиною рослинного походження. Як пояснив чоловік, він сам підготував собі посилку, а відправити попросив товариша.

Правоохоронці також відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання, пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Вилучена речовина направлена на експертизу.

Триває досудове розслідування.