23 травня, в Марійському духовному центрі “Зарваниця”, відбувся захід “Осмислення. Цінності та історії стійкості”, присвячений “Місяцю обізнаності про ментальне здоров’я”, який щорічно відзначається у всьому світі протягом травня.

Захід, що проходив у форматі трьох панельних дискусій, став платформою для глибокої розмови про стійкість українського народу як нації та кожної людини зокрема. Учасники дискусій прагнули дослідити складники стійкості, її межі та джерела сили, які допомагають українцям долати виклики.

До обговорення долучилися науковці, представники обласної влади, депутати, освітяни, військові та медичні капелани, психологи. Серед учасників була й директорка департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Ярмоленко.

Захід став не лише важливою подією з точки зору змістовного наповнення, але й емоційно зачепив кожного з присутніх. Чудова організація, цікаві спікери та унікальна атмосфера Марійського духовного центру сприяли покращенню ментального здоров’я учасників.

Важливо зазначити, що програма ментального здоров’я #тияк, що ініційована першою леді України Оленою Зеленською, активно впроваджується на Тернопільщині.