Чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі за те, що він пропонував гроші поліцейському, щоб уникнути відповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння.

Інспектор сектору реагування патрульної поліції Чортківського районного відділу зупинив водія за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування водій кинув до салону службового авто 700 гривень та 20 доларів, щоб його не притягували до адміністративної відповідальності.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт надання неправомірної вигоди. Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

За даний злочин передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Крім того, на водія склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.