Суд визнав винним та засудив до 1 року та 6 місяців позбавлення волі з умовним покаранням на 3 роки жителя Заліщицької громади, який упродовж року систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство щодо своєї співмешканки.

Про це повідомили у відділенні поліції №4 м. Заліщики.

До правоохоронців звернулася жінка, яка повідомила, що її співмешканець погрожує їй фізичною розправою. Поліцейські, прибувши на місце події, провели з чоловіком профілактичну бесіду, але це не дало результатів.

Після цього правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Під час розслідування було встановлено, що чоловік не лише погрожував своїй співмешканці, але й неодноразово завдавав їй тілесних ушкоджень.

Суд, розглянувши матеріали справи, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі з умовним покаранням. Також він зобов’язаний пройти програму психологічної корекції.

Поліція закликає всіх, хто став жертвою домашнього насильства, не замовчувати про це та звертатися по допомогу на спецлінію 102.