Нещодавно сталася прикра подія, пов’язана з шахрайством в онлайн-сфері: жителька Тернопільщини, розмістивши оголошення на платформі онлайн-оголошень щодо продажу товару, стала жертвою зловмисника.

За інформацією правоохоронних органів, у жінки було списано понад 50 тисяч гривень з банківської картки. Потерпіла, 31-річна жінка, звернулася до поліції після того, як стала жертвою шахрайських дій. Виявилося, що вона розмістила оголошення на платформі “OLX” щодо продажу дитячих речей, на що невідома особа відгукнулася. Після підтвердження покупки зловмисник запропонував перейти за посиланням для підтвердження платежу. Потерпіла ввела дані банківської картки, що призвело до списання коштів.

За фактом шахрайства правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Поліція закликає громадян бути обережними під час укладання угод та проведення оплати на онлайн-платформах. У випадку, якщо ви стикнулися з подібними ситуаціями, прохання звертатися на спецлінію 102 або до Департаменту кіберполіції Національної поліції України за номером 0 (800)50-51-70.