20-27 квітня 2024 року доценти кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною ТМНУ Тетяна Головата і Анна Миколенко взяли участь у фаховому стажуванні в рамках освітньої програми для лікарів.

Стажування організувала французька неурядова громадська організація «Асоціація французько-української співпраці у сфері охорони здоров’я та фармації» (ASFUDS) у співпраці зі Світовою федерацією українських лікарських товариств (СФУЛТ).

Протягом стажування були ознайомлені з системою вищої медичної освіти та організацією охорони здоров’я у відвіданих країнах Євросоюзу. Також нам була представлена діяльність окремих медичних клінік, алгоритм роботи з пацієнтами та його ефективність, зокрема великих багатопрофільних лікарень. Централізація медичних послуг і новітня технічна оснащеність дає можливість максимально ефективно лікувати пацієнтів і робити діагностичні заходи. Патоморфологічна діагностика безпосередньо в лікарні здійснюється за необхідності експрес – біопсії шляхом виготовлення кріо-зрізів.

Великий інтерес представляє анатомічний і патанатомічний музей клініки «Шаріте», який використовується в навчальному процесі студентів.

Отримані знання та навички дадуть можливість нам, як викладачам університету і клінічним практикам, підвищити якість знань студентів на основі розробки нових методик навчання та наукової роботи, залучати студентів до міжнародної співпраці, поліпшити якість внутрішніх механізмів контролю знань. В результаті це полегшить інтеграційні можливості студентів і випускників у європейський освітній простір та медичну практику.