Учора, 9 травня, відбулось урочисте відкриття найбільшої в Україні теренової гри для молоді “Гурби-Антонівці”.

Участь у відкритті взяли міський голова Тернополя Вадим Боярський та голова Кременецької районної державної адміністрації Віталій Кудлак.

Змагання триватимуть три доби, з 9 по 12 травня, у лісовому масиві поблизу села Антонівці. У грі беруть участь дві команди загальною кількістю близько 400 учасників.

Місце проведення обрано не випадково: саме тут, у 1944 році, відбувся один із наймасштабніших боїв УПА проти НКВС.

“Гурби-Антонівці” – це не просто гра, а й унікальна можливість для молоді навчитися командній роботі та відповідальності, здобути знання та навички з домедичної допомоги, навігації, орієнтування на місцевості тощо, спробувати себе у різних ролях та розкрити свій лідерський потенціал,виховати патріотичні почуття та шану до історії України.

Гра проходить безперервно протягом 60 годин. Учасникам доведеться подолати безліч випробувань, продемонструвати свою витривалість, кмітливість та командний дух.

Важливою частиною “Гурбів-Антонівців” є також екологічна складова. На завершення гри буде проведена толока, адже дбайливе ставлення до природи та чистота в лісі – це одне з головних правил учасників.

Гурби-Антонівці” – це не лише захоплююче змагання, а й важливий виховний та патріотичний захід, який дає молоді можливість відчути себе частиною історії та зробити свій внесок у розвиток України,” – зазначив міський голова Тернополя Вадим Боярський.