Просекко з його яскравим смаком і характерною грою бульбашок вуглекислого газу добре поєднується з різними закусками та стравами, які підкреслюють освіжаючу кислинку та фруктовий профіль цього італійського алкогольного напою. Але є страви, які утворюють із просекко особливо гармонійні і смачні гастрономічні пари. Саме про них розповідаємо у статті.

Кращі варіанти закусок до просекко

З італійським ігристим вином чудово поєднуються:

  1. Брускетти зі стиглими помідорами, свіжим базиліком та невеликою кількістю оливкової олії. Хрумка кислотність вина добре контрастує з легкою солодкістю помідорів.
  2. Вершкові сири, подані з хрусткими скибочками хліба — наприклад, трохи підсушеного багету. Для підкреслення ніжного смаку сиру можна трохи збризнути його бальзамічним оцтом.
  3. Солоні сири — бринза, фета, моцарелла, сулугуні. Освіжаюча фруктова кислота просекко нейтралізує надлишок солі та дозволяє насолодитися приємним поєднанням різних смакових відтінків.
  4. Копчене м’ясо. З якісним італійським ігристим вином, наприклад Canti, чудово гармонують прошутто, хамон, шинка, фует та інші м’ясні закуски з яскравим смаковим профілем.

Перелік ідеальних основних страв

Як основну страву до просекко можна подати різотто з морепродуктами — морськими гребінцями, мідіями, креветками. Яскрава кислотність вина доповнить насичений смак різотто та допоможе очистити смакові рецептори між дегустацією різних видів морепродуктів. Ще чудову пару з цим видом алкоголю складають страви з білої риби — камбали, окуня, морського ляща. Зазвичай рибу запікають із різноманітними травами та спеціями, а на гарнір подають свіжі або також запечені овочі — спаржу, цукіні, броколі. Гарно підходить і картопля — смажена або варена. Також з італійським ігристим вином добре поєднуються салати. Дуже популярний варіант із зелені, стиглої полуниці та гострого козячого сиру, заправлений бальзамічним оцтом та оливковою олією. За бажанням можна додати до страви оливки або маслини.

 

Список вдалих десертів

Ніжний фруктовий смак і легка кислинка роблять просекко відмінною парою до різних десертів — чорного шоколаду, не надто солодких тістечок, ягідних пирогів, вершкової панакоти. Також цей вид алкоголю, який можна придбати в маркеті алкогольних штук Maudau, часто подають із всілякими свіжими фруктами та ягодами — яблуками, грушами, виноградом, вишнею, полуницею, чорницею. А ще просекко добре поєднується зі стравами певних кухонь — особливо японської, тайської, мексиканської та в’єтнамської. Рекомендується спробувати комбінацію алкоголю з тайським каррі або рибним тако — це неймовірно смачно та ситно.