60-річна жителька Борщівського району стала жертвою шахраїв, які ошукали її на понад 97 000 гривень. Жінка повірила у фейкове оголошення про матеріальну допомогу від української співачки і перерахувала всі свої заощадження на рахунок шахраїв.

За лічені хвилини до потерпілої зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Він повідомив, що зловмисники намагаються зняти кошти з її кредитного рахунку. Задля розв’язання проблеми співрозмовник зазначив, що необхідно заблокувати картку і заявниця повинна виконувати його вказівки.

Жінка відкрила додаток банку і почала підтверджувати проведення платежів. Під час однієї з транзакцій вона помітила, що кошти були перераховані на рахунок невідомої особи. Телефонний шахрай зазначив, що це – новостворений електронний гаманець, який невдовзі буде активований і жодних проблем не буде. Потерпіла повірила і виконала всі умови.

Згодом жінка перевірила баланс на рахунку і побачила, що коштів не має. Надалі намагалася додзвонитися до невідомого, проте вже не змогла.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Вони закликають громадян бути пильними та не вірити сумнівним пропозиціям про отримання допомоги від невідомих осіб.