30-31 березня 2024 року в Тернопільському обласному пластовому вишкільному центрі відбувся Крайовий вишкіл РОВ 371 (булавних 30). Цей всеукраїнський захід мав на меті підготувати дорослих пластунів-волонтерів до таборового сезону.

Легенда заходу – мандрівка учасників на острів і допомога Робінзона Крузо здійснити цю подорож.

25 учасників з різних куточків України: Тернополя, Бережан, Зарваниці, Стрия, Калуша, Мукачеве, Великої Березовиці, Коломиї, Рогатина, Львова, Калуша дізнавалися, як це бути виховником на таборі, що робити, як це робити і загалом як «вижити». Знайти відповіді на ці питання їм допоміг Робінзон Крузо. Він запросив усіх відвідати свій острів, щоб там досвідчені інструктори поділилися знаннями, досвідом, веселими історіями.

Знання, які отримали учасники під час вишколу допоможуть у проведенні майбутніх таборів, а саме: табір в системі виховання уладу пластунів новаків, передтаборові приготування, історичні ігрові комплекси, таборова казка, обрядовість в таборі, точкування як оцінуювання пластунів, важливе в перші дні табору, роль впорядника в таборі, впоряд та дисципліна, таборова гігієна, мандрівка в часі табору.

2 дні життя на острові були захопливими, насиченними інформацією та сповненими пригод у пошуках відповідей на запитання.