Патрульні поліцейські Івано-Франківщини затримали 30-річного чоловіка, який зберігав при собі згорток з невідомою речовиною, візуально схожою на психотропну.

29 квітня під час патрулювання правоохоронці виявили, що чоловік припаркував свою машину на автобусній зупинці, порушуючи правила дорожнього руху. Склавши протокол за правопорушення, поліцейські помітили дивну поведінку водія.

Провевши поверхневу перевірку, вони знайшли у нього червоний згорток з невідомою речовиною. За словами чоловіка, це була таблетка з наркотичною речовиною, яку він придбав в Інтернеті та забрав у вигляді “закладки”.

На місце події виїхали слідчі Бережанського відділу поліції. Невідому речовину вилучили та направили на експертизу.За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.